The big Café!

The -BIG- café

Wat...

The Big C. is een koffiehuis met een verhaal. Een plaats waar mensen kunnen samen zijn en even kunnen ontsnappen aan hun dagelijkse uitdagingen. Het is een oase van rust en een plaats waar mensen zichzelf terug kunnen vinden. Dit in combinatie met lezingen, workshops, coaching en informatiesessies die inclusief zijn voor iedereen, dus ook voor de naasten en familieleden. Een tas koffie wordt er met liefde gezet, geschonken en gedronken. Een stukje vreugde, gezelligheid en troost allemaal in een warm kopje! 

Waarom...

In Vlaanderen krijgen jaarlijks meer dan 70 000 mensen de diagnose kanker. Bijna 1 op 3 mensen worden in hun directe omgeving geconfronteerd met iemand die geraakt zijn door kanker. Er is nood aan het psychosociaal vangnet en een volwaardige inclusieve plaats in de maatschappij voor al deze mensen die met kanker in aanraking kwam. 

Innovatief idee...

Het concept van The Big C.  bevindt zich zowel in de gezondheid als in de horeca sector. De combinatie van beide brengt een uniek concept naar de voorgrond waar een koffiehuis een ontmoetingsplek kan zijn voor lotgenoten. Koffiehuizen vervullen al een behoefte aan gezelligheid sinds de 15de eeuw. Vandaag de dag zijn koffiehuizen hip en trendy en de ideale plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Die ontsnappingsroute nemen mensen die geraakt zijn door kanker maar al te graag. 

Wanneer... 

In september 2017 gaat de eerste POP-UP open in Geel.

IK WIL GRAAG HELPEN  IK WIL GRAAG SPONSOREN