The big Coffee!

The Big C. – Coffee with a story…

If you talk the talk, you gotta walk the walk. The Big C. heeft een straf verhaal, en om die woorden kracht bij te zetten serveren we minstens even straffe koffie.  
Naast het verhaal van een sociale onderneming hebben we ook oog voor de kwaliteit van de koffie en duurzaamheid van onze planeet.

The Big C. Coffee is een Single Origin Fairtrade BIO arabica koffieboon die met de hand wordt geplukt in Mexico.

Single origin

De hele wereld drinkt koffie en om die vraag bij te houden, zijn er ook over de hele wereld boeren die koffie telen. De meeste koffies zijn zogenaamde “blends” waarbij de producenten koffiebonen van verschillende boeren halen en vervolgens mengen om gedurende lange tijd en over grote hoeveelheden dezelfde smaak te garanderen.
Bij The Big C. kiezen we ervoor om al onze bonen bij dezelfde Mexicaanse kwekerij te halen, zodat we steeds de kwaliteit en eerlijkheid van jouw koffie kunnen garanderen.

Arabica

Koffie valt op te delen in 2 grote soorten: arabica en robusta, genoemd naar de planten waarvan de koffiebonen komen. De arabica is de originele koffieplant die voor het eerst werd ontdekt in Ethiopië en die via de Arabieren zijn weg naar de rest van de wereld vond. De robusta is een afstammeling van deze plant die men voornamelijk in Azië teelt. Voorkeur tussen beide is vooral een kwestie van smaak en wij kozen na uitgebreid testen voor onze delicate, maar overheerlijke Arabica boon.

Fairtrade

Onze (h)eerlijke koffie draagt het Fairtrade label en steunt dus de socio-economische ontwikkeling van de plantages. The Big C. Coffee komt via een duurzaam productieproces naar jou toe.

BIO

Wij geloven erin om bewust en kritisch na te denken over wat je eet of drinkt en daarom staan we er ook op dat onze koffiebonen niet in contact komen met chemische stoffen. Mede dankzij de keuze om onze bonen van 1 kwekerij te halen, kunnen we met een gerust hart garanderen dat de koffie die je bij The Big C. koopt 100% bio is.

Handgeplukt in Mexico

Koffie is big business en sommige telers sparen tijd en geld uit door hun bonen met machines te oogsten. Dit systeem heeft heel wat begrijpelijke voordelen, maar gaat jammer genoeg soms ten koste van de kwaliteit. Onze bonen worden met de hand geplukt door een sympathieke familie in Mexico die voor jou enkel die bonen plukken die volledig rijp en lekker zijn. En die liefde voor het vak proef je in elke boon!

 

Bestellen

Wil je mee in ons verhaal stappen? Haal dan gewoon een zakje in huis. Klik hieronder om onze koffie te bestellen voor op kantoor of bij je thuis.

Op jouw bedrijf   Bij jou thuis