top of page

CUP OF COR


Cor schenkenberg is 58 jaar en een echte barmhartige Samaritaan die zijn tijd goed weet te verdelen. Als hij niet aan het werk is als zelfstandige, dan zet hij zich in als vrijwilliger. De tijd die dan overblijft besteed hij aan zijn vrouw, 4 kinderen en 5 kleinkinderen. In 2004 kreeg hij de diagnose chronische myeloïde leukemie (CML). Het gaat inmiddels zo goed met hem dat hij nu zelfs bezig is met een trial om te stoppen met zijn medicatie.


In totaal heeft Cor 35 jaar in de technische wereld gewerkt. Zelfs na zijn diagnose heeft hij daar nog 9 jaar voltijds gewerkt. Langzamerhand is hij toen voor zichzelf beginnen te werken. Nu werkt hij als zelfstandige en is een business mentor. Omdat hij nu zijn eigen werktijden kan indelen heeft hij nu ook de mogelijkheid om zich vrijwillig in te zetten voor andere lotgenoten.


Ik ben eerst 2 jaar coördinator geweest van een inloophuis voor kankerpatiënten in Bergen op Zoom. Tegenwoordig vertel ik mijn ervaringsverhaal aan middelbare scholen die een zorgopleiding aanbieden. De leerlingen krijgen hierdoor inzicht hoe het is om een patiënt te zijn.


Ook ben ik betrokken bij eHealth, dat is een online platform van Zorgbelang Brabant. Hier help ik mee om te controleren of alle zorginstanties voldoen aan het digitaal aanbod voor patiënten. Kunnen zij bijvoorbeeld hun dossier digitaal inkijken en kunnen zij beeldbeeld bellen? Wij gaan na of dat allemaal up-to-date is. Al met al ben ik wekelijks 15 tot 20 uur bezig met vrijwilligerswerk. Dat klinkt veel, maar ik put er ook kracht en energie uit als ik iemand kan helpen.”


Een paar jaar geleden werd Cor als Nederlander gevraagd om in België uit te leggen hoe hij ex-kankerpatiënten weer aan het werk helpt. Dat vertelde hij daarna op zijn sociale media. Stefanie, de founder van van The Big C. reageerde op dat berichtje, waardoor de nieuwsgierigheid van Cor werd gewekt wie Stefanie nu eigenlijk was. Sindsdien volgen deze twee elkaar op sociale media en is er een digitale vriendschap ontstaan.


Ik hoop jongeren te kunnen steunen qua uitdaging met werk of omgeving. Hoe ze bijvoorbeeld om kunnen gaan met een mopperende werkgever. Maar ook hun ouders bijvoorbeeld. Zo had ik laatst een gesprek met een vader wiens dochter leukemie had en daarvoor vaak met zijn dochter naar het ziekenhuis moest. Zijn werkgever ontsloeg hem daarvoor. Een werkgever weet dikwijls niet hoe hij hier mee moet omgaan. Ik hoop dan met mijn advies een uitweg voor beiden te bieden.”


Cor's favoriete koffie: CAPPUCCINO MET ALLES EROP EN ERAAN


bottom of page