top of page

CUP OF NICHOLAS



Nicholas is nog maar net 26 maar heeft al een bewogen parcours erop zitten in zijn leven. Hij omschrijft zichzelf als autistische neuroot die ondanks alles elke keer weer overeind krabbelt. Hij had het nooit makkelijk als jongere maar toen hij twee keer teelbalkanker kreeg moest hij toch wel een hele grote uitdaging overwinnen.


“Bij mijn eerste diagnose kreeg ik de keuze om voor een operatie te gaan die minder ingrijpend was maar met een grotere kans op herval of om meteen voor de ingrijpende chemo-cocktails behandeling te gaan met een mindere kans op herval. Ik koos voor het eerste, maar er kwam heel snel een herval. Dat was mentaal heel zwaar voor me. Twee keer de diagnose kanker krijgen op korte termijn wens je niemand toe.”


Nicholas kwam in contact met The Big C. via een lotgenoot waar hij toevallig vroeger samen mee op school zat. “De wereld kan soms echt klein zijn, ik zocht contact met Claire en zij heeft mij wegwijs gemaakt in alles wat er was voor AYA’s in Vlaanderen. Zo leerde ik The Big C. kennen en ik was meteen enthousiast.”


Humor is voor Nicholas een belangrijke uitlaatklep om met zijn emoties en gevoelens om te gaan. De populaire ‘memes’ van op het internet zijn er altijd ‘spot on’ volgens Nicholas en hij startte dan ook een facebookgroep waar hij de leukste memes verzamelt en deelt met zijn vrienden en lotgenoten.


“Ik wil mensen graag laten zien dat je op alle vlakken nog een toekomst hebt na een rotziekte zoals kanker. Wat mij is overkomen definieert niet wie ik ben en wat ik te bieden heb aan de wereld. Jezelf in een slachtofferrol plaatsen helpt je niet verder in het leven dus ik wil jongeren motiveren om uit dat hoekje te komen. Als community builder ga ik maandelijks mee de online coffee chats van The Big C. faciliteren. Ik hoop zo vooral jongeren online te kunnen bereiken en hen te inspireren om te doen wat ze graag doen, ongeacht wat.”


Nicholas favoriete koffie : LATTE (soms met een smaakje)



bottom of page