top of page

CUP OF SHAIMA


Ze is nog maar net 21 jaar geworden en toch heeft Shaima haar passie al gevonden naar aanleiding van de corona lockdown. Ze kreeg een creatieve ingeving en besloot haar kansen te wagen door een webshop te lanceren en gepersonaliseerde mondmaskers te verkopen. Haar nieuwe schooljaar zal ze dan ook starten met de opleiding Marketing- en Communicatiesupport.


Ze heeft ondertussen een nieuw concept bedacht, 'sokken met leuke quotes', die ze graag op de markt wil brengen. Shaima heeft altijd al iets met mode gehad en dit gecombineerd met haar ondernemersgeest maakt dat ze alles in huis heeft om het ver te schoppen als zakenvrouw.


Shaima heeft naast haar voorliefde voor mode, een enorm zwak voor lekkere koffie. Dit leidde tot haar kennismaking met The Big C. “Op de campus van Thomas More in Geel staat een koffiebar van The Big C. Mijn vriendin Irem werkte als barista in de koffiebar waardoor ik er regelmatig een koffie ging halen. Ik ben een echte koffie-addict en de ice coffee was er zo-o-o-o lekker. Mijn schooldag begon pas na het halen van mijn favoriete koffie op de campus.


Al snel werd het een dagelijkse gewoonte om koffie te halen dus besloot ik om me wat te verdiepen in het verhaal achter die speciale koffiebar. De missie van The Big C. raakte me. Het toont hoeveel wilskracht maar ook veerkracht de founder Stefanie in zich heeft. Ik had er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat iemand die kanker heeft overwonnen, zelf het heft in eigen handen moet nemen om het leven terug op te pikken. Je zou denken dat een initiatief zoals The Big C. gefinancierd en georganiseerd zou worden vanuit de overheid of een welzijnsorganisatie.


Als ik in mijn eigen omgeving kijk, dan is het mijn moeder die mij kracht en inspiratie geeft. Ze heeft het niet gemakkelijk gehad. Zeker omdat mijn ouders gescheiden zijn, waardoor ze de rol van moeder én vader op zich nam. Dit liet me inzien dat je altijd hard moet werken en dat je niets in je schoot geworpen krijgt. Het geeft mij de motivatie om ook hard te werken en mijn dromen na te jagen.”


“Voorbeelden van personen die van hun passie hun beroep hebben gemaakt, geven mij nét dat beetje extra inspiratie om mijn eigen dromen te verwezenlijken en voor mezelf te beginnen. Als ik uiteindelijk iets heb opgezet, hoop ik om de kans te hebben om een aantal jonge ex-kankerpatiënten aan te nemen. Zo wil ik ook graag iets bijdragen aan een betere wereld voor jongeren geraakt door kanker.


Shaima's favoriete koffie : ICE COFFEE MET CARAMEL


bottom of page