top of page

CUP OF SHANA


Shana kreeg op jonge leeftijd klachten die ze niet kon plaatsen. Zo was ze vaak draaierig, snel buiten adem en vooral in de nacht had ze moeite met het reguleren van haar lichaamstemperatuur. Hoewel sommige symptomen opmerkelijk waren, stond ze er niet echt bij stil. Toen ze er een paar dagen op uit was getrokken kreeg ze plots een allergische reactie. Shana besloot hier mee naar de huisdokter te stappen.


De dokter vertelde me dat ze niets voor mij kon betekenen omdat de allergische reactie al was weggetrokken. Toch bleef ik aandringen op een controle van mijn bloed. Volgens de dokter had ik gewoon een tekort aan ijzer, te weinig witte bloedplaatjes en ergens een ontsteking. Voor die ontsteking kreeg ik antibiotica maar dat hielp niet. Omdat de symptomen bleven aanhouden werd ik naar de spoeddienst gestuurd, echter zij stuurden mij weer terug”.


Shana werd nog een aantal keer van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg uiteindelijk de diagnose lymfeklierkanker hodgkin op 25-jarige leeftijd. De behandeling heeft ongeveer een half jaar geduurd. In het ziekenhuis kwam ze weinig leeftijdsgenoten in de wandelgangen tegen. Om gefocust te blijven op haar genezing ging ze zelf niet meteen actief op zoek naar andere lotgenoten. Maar nadat de behandeling was afgerond voelde ze plots een grote nood en ging ze op zoek naar jonge lotgenoten.


Op een evenement kwam ze de Founder van The Big C. tegen. “Stefanie vertelde me enthousiast over haar koffiebar. Hier kunnen jongeren die geraakt zijn door kanker elkaar ontmoeten in een andere sfeer en omgeving dan in het ziekenhuis. Het enthousiasme van Stefanie sprong ook op mij over. Ik vond het een prachtig initiatief. Het kan als voorbeeld dienen voor andere ex-kankerpatiënten: ook al ben je ziek geweest je kunt nog steeds al je dromen waarmaken en voor jezelf beginnen. The Big C. is een verhaal van hoop en veerkracht”.


Uiteindelijk besloot Shana zelf iets met de opgedane inspiratie te doen en richtte ze een eigen website op. “Op mijn website laat ik anderen aan het woord. Zij vertellen over een ingrijpende gebeurtenis in hun leven, een ziekte bijvoorbeeld. Daarbij geven zij ook aan wat hen er weer bovenop heeft geholpen. Ik hoop hiermee om anderen in te laten zien dat je er altijd weer bovenop kan raken. Dit is mijn steentje dat ik wil bijdragen aan een betere wereld voor anderen.


Daarnaast schrijf ik over de activiteiten die ik onderneem. Uit de activiteiten haal ik mijn energie, ik hoop dat ik de anderen een boost geef om zelf ook terug actief te worden na kanker”.


Shana's favoriete koffie : CHOCOMELK MET SLAGROOM *Shana lust geen koffie meer sinds de chemokurenbottom of page